NUMMELAN VPK
AKTIIVISTA PALO- JA PELASTUSTOIMINTAA VUODESTA 1928
.

NUORISO-OSASTO

.

Nuoriso-osaston toimintaan osallistuu 8-17-vuotiaita tyttöjä ja poikia kokeneiden kouluttajien ohjauksessa. Toimintaa voi peilata vaikka yleisesti tunnettuun partiolaistoimintaan, meillä tietenkin keskitytään erittäin monipuoliseen palo- ja pelastustoimintaan. Toiminnassa opitaan myös paljon yleishyödyllisiä ja vahinkoja ennalta ehkäiseviä tietoja ja taitoja. Nuoremmat oppivat palo- ja pelastustoimintaa enemmän leikkien, vanhempien valmentautuessa aina hälytysmiehistön jäseneksi saakka. Vanhemmat nuoret saavat myös mahdollisuuden toimia apukouluttajina ja 16-vuotiaat saavat osallistua jo miehistön harjoituksiinkin.


Nuoriso-osastotoiminta opettaa terveitä arvoja ja antaa täyden repullisen eväitä tulevaisuuteen. Eikä pidä unohtaa uusia elämyksiä ja unohtumattomia kokemuksia, joita tarjotaan niin harjoituksissa, leireillä, kilpailuissa, vapaa-ajantapahtumissa kuin tutustumiskäynneilläkin. Nuoriso-osasto tarjoaa ennen kaikkea mukavaa yhdessäoloa ja jopa elinikäisiä ystäviä. Oletko sinä valmis uuteen harrastukseen? Lue lisää toiminnastamme tai kysy lisätietoja osaston vetäjiltä ja liity rohkeasti mukaan!

.

Nuoriso-osaston johtaja

osaston johtaja

Jesper Wallenius
puhelin 040 043 2373


Nuoriso-osaston varajohtaja

osaston varajohtaja

Kimmo Vaittinen
puhelin 040 706 7578


e-mail

nuoriso-osasto(at)nummelanvpk.fi


PDF

Harjoitusohjelma
Kevät 2019

PDF

Harjoitusohjelma
Syksy 2018

PDF

Harjoitusohjelma
Kevät 2018

PDF

Harjoitusohjelma
Syksy 2017

.

Harjoitukset

Harjoitukset pidetään Nummelan paloasemalla joka toinen torstai (parilliset viikot) klo 18.00 - 20.00, pois lukien koulujen loma-ajat. VPK tarjoaa nuorille käyttöön varusteet; haalarit, kypärän sekä hanskat. Nuorille toiminta on pääsääntöisesti täysin maksutonta.


Harjoituksissa opitaan monipuolisesti käytännöllisiä "palomiestaitoja", kuten alkusammutusta ja ensiapua. Näitä oppeja voi tarvita koska tahansa! Palomies- ja jokamiehen taitojen ohella toiminnassa opitaan myös tärkeitä tiimi- ja yhteistyötaitoja, toisten huomioonottamista, järjestelmällisyyttä ja organisointikykyä, vastuunkantoa ja tietenkin turvallisia toimintatapoja. Harjoitusteemat ovat koko ikäryhmälle yhteiset, vaativuustaso tietenkin sovitetaan jokaiselle sopivaksi. Tutustu tarkemmin harjoitusteemoihin harjoituskalenteristamme.

Muu toiminta

Kesäisin osallistumme viikon mittaiselle koulutus- ja vapaa-ajanleirille, johon osallistuu VPK:t Uudenmaanläänin alueelta. Leireillä päivisin osallistutaan oman iän ja koulutustason mukaisille kursseille. Illat vietetään vapaamuotoisemmin, jolloin mm. leirin oma ohjelmatoimisto järjestää ohjelmaa; leikkejä, pelejä, kilpailuja näytöksiä ja diskojakin. Uintia ja saunomista unohtamatta. Ja yöt nukutaan tietenkin teltassa, meillä on yksi tilava teltta jonne kaikki mahtuvat. Joka neljäs vuosi järjestetään jossakin päin Suomea valtakunnallinen leiri, johon siis osallistuvat kaikki Suomen palokunnat. Seuraava valtakunnallinen suurleiri järjestetään 2014.


Vuoden aikana osallistutaan myös muihin vapaa-ajan rientoihin ja tapahtumiin. Esimerkiksi Läntisen uudenmaan palokunnat järjestävät vuosittain yhteisen viikonloppuleirin. Seuraava leiri on Talvileiri joka järjestetään Vihtijärven Nummituvalla, Helmi- Maaliskuun vaihteessa.

CTIF-kilpailutoiminta

Laajentaaksemme nuoriso-osastotoimintaamme, suunnittelemme oman nuorten CTIF-kilpailujoukkueen perustamista. Joukkue koostuu 10 nuoresta ja kilpailu muodostuu kahdesta osasta ns. kalustoradasta ja viestijuoksusta. Kilpailu testaa joukkueen ryhmädynamiikkaa, ketteryyttä ja näppäryyttä. Joka toinen vuosi SM-kilpailujen parhaat saavat edustuspaikan kansainvälisiin kilpailuihin. Viime vuosina kilpailuja on järjestetty Ruotsin Revingessä (2007), Tshekin Ostravassa (2009) ja Slovenian Kocevskassa (2011). Seuraavat kilpailut järjestetään Ranskan Mulhousessa (2013). Tutustu kilpailuihin vaikka oheisista YouTube-linkeistä.

.

Haluatko mukaan?

Tule mukaan! Osallistuminen tai tutustuminen on hyvin helppoa, katso milloin meillä on harjoitukset ja tulet vain rohkeasti Nummelan paloasemalle - siitä se lähtee. Tule vaikka ensin vain katsomaan harjoituksia ja ota kaverisi, sisaresi tai vanhempasi mukaan. Tarjoamme Sinulle varmasti antoisia ja unohtumattomia hetkiä kanssamme, tervetuloa!

Voitte kysyä myös lisätietoja osaston vetäjiltämme, yhteystiedot löydät sivun ylälaidasta.

.
.
.