NUMMELAN VPK
AKTIIVISTA PALO- JA PELASTUSTOIMINTAA VUODESTA 1928
.

CTIF-KILPAILUTOIMINTA

.

CTIF on maailmanlaajuinen palo- ja pelastusalan järjestö. CTIF = Comité Techique International de Préventionet d´Extinction du Feu


CTIF on järjestänyt kansainvälisiä palokuntakilpailuja vuodesta 1961 lähtien. Nummelan VPK on edustanut Suomea niistä jokaisessa vuodesta 1963 alkaen. Kilpailut järjestetään nykyään neljän vuoden välein, ehkä siksi ne tunnetaan myös palokuntalaisten olympialaisina. Viimeisimmät kansainväliset CTIF-kilpailut järjestettiin 14.-21.7.2013 Ranskan Mulhousessa, Alsacen maakunnassa, aivan Saksan rajan tuntumassa. Kilpailujoukkueellemme kilpailut olivat samalla 50-vuotis juhlakilpailu. Nuorten kilpailut järjestetään joka toinen vuosi, edellisen kerran Puolan Opolessa 19.-26.7.2015, jossa nuorten joukkue onnistui todella hienosti. Seuraavat kansainväliset kilpailut järjestetään 2017 Itävallan Villachissa.

.
.

Kilpailu koostuu sammutusoperaatiosta (suoritetaan kuivana eli ilman vettä) sekä esteitä sisältävästä viestijuoksusta. Kilpailun luonne ja idea avautuu varmasti kaikkein parhaiten kuvien ja videoiden välityksellä.

Suomessa kilpaillaan vapaaehtoisten palokuntien sarjoissa, mutta kansainvälisesti kilpaillaan myös monipuolisesti erilaisissa ammattilaissarjoissa. YouTube-linkkiMulhousen kilpailuorganisaatio on tehnyt kisoista esittelyvideon, voit katsoa sen klikkaamalla viereistä ikonia. 2012 SM-kilpailut järjestettiin elokuun alussa kotikentällämme Nummelassa.

Sarjoja on useita; nuorille on omansa ja aikuisilla on erilliset sarjat miehille ja naisille, molemmissa A-ja B-sarjat. Joukkueet koostuvat 9 kilpailijasta ja yhdestä varamiehestä. Voidaankin sanoa, että VPK-harrastuksen ohella kilpaileminenkin voi olla parhaimmillaan koko perheen harrastus. Nuorten kansainväliset kilpailut järjestetään aikuisista poiketen joka toinen vuosi ja edelliset järjestettiin Puolan Opolessa 19.-26.7.2015. Nummelan VPK:n nuoret ansaitsivat edustuspaikan Opoleen ja osallistuivat yhdistelmäjoukkueella Virkkalan VPK:n nuorten kanssa menestymällä siellä aivan erinomaisesti, ollen paras suomalainen joukkue.

Mukaan toimintaan

Kansainväliset kilpailut ovat tapahtumiltaan mittavat, osallistujia on tuhansia ja Keski-Eurooppalaiset myös arvostavat CTIF-kilpailuja erittäin korkealle. Itsessään jo kilpailujen ja siihen liittyvien oheistapahtumien tunnelma on ehdottomasti kokemisenarvoisia. Kilpaileminen muiden joukkueiden kanssa rinnakkain, täyden ja mylvivän katsomon edessä on myös monille ihan uutta - ainakin unohtumatonta! Kilpailutoiminta antaa myös syvyyttä ja täydentää erinomaisesti monipuolista VPK-harrastusta. Jos mielit VPK:laiseksi, olet ehdottomasti lämpimästi tervetullut mukaan joukkueeseen!

Seuraavat palokuntalaisten olympialaiset järjestetään Itävallan Villachissa 2017. Itävalta on CTIF-kilpailutoiminnan mahtimaita, joten tunnelma tulee olemaan varmasti katossa.

Nummelan VPK tavoittelee 2016 kansallisissa karsintakilpailuissa edustuspaikkaa Itävallassa jälleen nuortensarjassa. Naiset ovat saaneet oman joukkueen, he osallistuivat ensikertaa kansallisiin kilpailuihin 2015. Naisten lisäksi tavoittelemme edustuspaikkaa jopa kahden miesjoukkueen voimin.

Osallistuaksesi Sinun ei todellakaan tarvitse olla atleetti, superman tai bionic woman. Kilpaileminen on ennen kaikkea tiimityötä parhaimmillaan, mutta myös yhdessäoloa yhteisen tavoitteen parissa.

Mikäli kiinnostuit kilpailutoiminnasta, ole rohkeasti yhteydessä joukkueenjohtajaan tai valmennuksesta vastaavaan.

HUOM!

VPK:t Huom! Jos teillä on kiinnostusta CTIF-kilpailutoimintaan, mutta ette tiedä mistä aloittaa tai toivoisitte asiaan perehdytystä, olkaa yhteydessä, autamme mielellämme teidät alkuun!

.

Lisätietoja: ctif(at)nummelanvpk.fi

Joukkueen luotsi

Valmentaja

Marko Aalo

.
.
.